چگونه رفتار ناخوشایند کودک را بهبود بخشیم؟

رفتار-کودک

دلایل رفتار ناخوشایند در کودک و نوجوانان، اگر مشکلات دقت و تمرکز و نقص توجه نباشد ADHD عبارتند از :
توجه جویی
انتقام‌جویی
قدرت جویی
بیان کم کفایتی
💐در این مواقع این سوالات را از خود بپرسید ؟
زمانیکه کودک این رفتار را انجام داد
احساس و فکر شما چه بود؟
چه عکس العملی بروز دادید؟
کودک در مقابل واکنش شما، چه عکس‌العملی نشان داد؟

💐اگر علت توجه‌طلبی باشد راهکار:

تقویت توجه مثبت، در مواقعی که کودک رفتار مناسب را نشان می‌دهد و عدم توجه در مواقعی که کودک رفتار ناخوشایند را انجام می‌دهد. به صورت کلی، تقویت ارتباط عاطفی و صمیمی همراه با توجه به نیازهای فرزند به کمک والدین می‌تواند به فروکش این رفتارها کمک کند.

توجه‌طلبی، جنبه‌های مثبتی هم دارد، مانند: اینکه معمولا کودکان کارهای مثبتی نیز انجام می‌دهند که توجه و تحسین بقیه را جلب کنند و می‌توان این جنبه‌ها را در او تقویت کرد.
مثال: کودکی که دنبال جلب توجه است، در گروه‌ها نقش فعالی دارد و می‌توان از این مساله برای کمک به اعضای تیم و تقویت روحیه رهبری و مدیریت در او استفاده کرد.

💐انتقام‌جویی:

این کودکان معمولا خیلی با انصاف هستند و انتقام‌جویی آنها نیز به همین دلیل است، چون فکر می‌کنند حق خودشان یا یکی دیگر از اعضای خانواده‌ پایمال شده. بنابراین با توجه به سن فرزند بهتر است برخی تقسیم وظایف به او محول شود.
(این مورد بیشتر در سنین نوجوانی کاربرد دارد)

💐قدرت‌ جویی:

کودکانی که والدین سخت‌گیری دارند، معمولا برای نشان دادن استقلال خود، دست به رفتارهایی می‌زنند که نامناسب است. این تلاش برای کسب استقلال مثبت است و فعالیت‌های مستقل شدن متناسب با سن کودک به والدین آموزش داده شود.

💐ابراز کم کفایتی:

فرزندانی که اعتماد به نفس پایینی دارند یا در معرض حقارت و بی توجهی و سرزنش قرار دارند، نسبت به توانایی‌های خود دید منفی داشته و احساس کم توانی می‌کنند. برای همین، رفتارهای نامناسبی را انجام می‌دهند که به صورت غیرمستقیم این پیام را برسانند که من بی عرضه هستم .
برای این کودکان، والدین حتما از تکنیک‌های ترغیب و تشویق(در طول انجام فعالیت) و تحسین و شوق دهی بعد از اتمام کار ( مبتنی بر تلاش کودک نه نتیجه ی کار ) استفاده کنند.
علاوه بر این تهیه کردن موقعیت‌هایی که کودک بتواند توانایی‌های خود را در بازی یا سایر فعالیت‌ها و عملکردها خودش را نشان دهد، کمک‌کننده‌ است.
نکته مهم در کار با این کودک، شناسایی صحیح سطح توانایی‌های و مهارتهای آنهاست چون کوچکترین شکستی، منجر به تقویت افکار منفی آنها، نسبت به خود شان می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *